HUSET I BRUERVEIEN

HUSET I BRUERVEIEN

fredag 22. november 2013

Kommunikasjon på byggeplassen

Jeg har jo allerede vært inne på tema, kommunikasjon! Og igjen, kommunikasjon er vel noe en forutsetter blir gjort i en byggeprosess og mellom de involverte parter på stedet. Eller tar jeg helt feil? Er det noen som tar ansvaret når ting stopper opp, eller konsentrerer hver og en seg om sitt og hever øyebryn hvis noe går galt? Og blir det gjort en avtale mellom de utførende, så regner jeg med at de hjelper hverandre og holder avtale. Er det noen som misforstår hverandre, får det ofte konsekvenser og da er det oss det til slutt går ut over. Er det noen som ringer eller varsler oss byggherrer om situasjonen som oppstår? Hva tror du?

Uansett, det starter som det pleier å gjøre, vi reiste ned i går kveld, i stjerneklar himmel, sto vi der igjen.... ute på byggeplassen. For å se på fremgangen. For vi klarer jo ikke la være.....Vi gleder oss mye for alt som er gjort. Vi så fort at de hadde fått isolert inni muren, den var lagt tett og fint, det var lagt radonduk nesten ferdig og også lagt noe armeringsnett. Det ser kjempe flott ut. Nå gjenstår bare vannrøra til vannboren gulvvarme før det kan støpes til uka.

Men isolering rundt grunnmuren var altså ikke gjort. Og mannen i huset ble super frustrert.... Vi er jo redd for at bakken nå skal fryse skikkelig til. For spørsmålet er jo, hvem har kontroll på at vann i bakken under eller rundt huset nå ikke fryser til is. Vi ligger jo i ei dump med vanntilsig fra tre kanter. Ingen kan svare oss skikkelig på når siste frist for isolering rundt grunnmuren bør gjøres for å være sikret på at det ikke oppstår setningsskader pga telehiv. Det isoleres jo også på vinteren og bygges hus året rundt. Så "kruttet" har de allerede funnet opp.  Men noen klare svar har vi ikke fått og det er ikke isolert tross de kaldeste dagene denne høsten. Vi er kanskje igjen litt over gjennomsnitt interessert i prosessen vår og litt opphengt i at kun det beste er godt nok. Men har vi ikke lov til det med alle de millioner av kroner som skal ut?

Men du lurer sikkert på, hva har skjedd siden de ikke har klart å isolere rundt grunnmuren, og siden de ikke kommer tilbake i dag og gjør det? Jobben ble ikke gjort i går fordi graveren ikke hadde pukk på stedet til å legge oppå isolasjonen. Og de som skulle legge isolasjonen trengte jo pukk slik at isolasjonen ikke blåser bort ved første vindkast. Og reiste hjem i stedet .... Hvorfor sørget ikke noen for at det ble tilkjørt pukk? Eller varslet oss?

Det var minus 11 grader i natt og meldt tilsvarende i hele helgen før det skal bli pluss grader igjen til onsdag. Altså 5 netter med mange kuldegrader. Og ingen jobbet på byggeplassen i dag. Byggfolka har tatt helg. Hva gjør vi da? Hva ville du ha gjort?

Mannen med de dårlige hoftene her i huset bestilte en 68 års gammel manns hjelp, grunnen ble avrettet manuelt 130 cm rundt hele grunnmuren så godt det lot seg gjøre og isolasjonen lagt på plass. To mann med dårlig rygg og dårlige hofter, har kommet i mål nå sent i kveld, med to stk krafser, krafsebrett og stive støle kropper. Oppå isolasjonsplatene er det lagt et lite lass med grus og 2"4 ytterst. Da flyr ikke isolasjonen noen vei med det første. Grus og fylling over isolasjonen, har vi fått ordnet til mandag. Men så er det opp til meg å sørge for at plankebitene ikke blir liggende når de skal fylle over grus på mandag....

Vet du når det er "siste frist for isolering" rundt grunnmuren, når grunnmuren ligger på ei jordtomt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar